Ο «γνωστός- άγνωστος» Κασιδιάρης και το «μαύρο» στη Βουλή

Μετά τα γεγονότα στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον «γνωστό- άγνωστο» Ηλία Κασιδιάρη, είναι να απορεί κανείς σχετικά με την αντίληψη που έχουν ορισμένοι για το νεοναζιστικό μόρφωμα που κάθεται στα έδρανα του κοινοβουλίου.

Η απορία φυσικά είναι προϊόν  κάποιων τοποθετήσεων που είχαν  οι θεατές του κοινοβουλευτικού, αυτή τη φορά, σόου που πρωταγωνίστησε ο χαρακτηρισθείς παραπάνω «γνωστός-άγνωστος». Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός, καθώς  από εκεί γεννιέται το ρητορικό ερώτημα: Για ποιόν είναι γνωστός ο Ηλίας Κασιδιάρης και για ποιον άγνωστος ;

Φαίνεται ότι μάλλον στη χώρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των τραμπουκισμών, των μαχαιριών και των ανοιχτά νεοναζιστικών δηλώσεων, η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της παραμένουν κάτι άγνωστο για αρκετούς δημοσιολογούντες .

Κάτι τέτοιο τουλάχιστον θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς, αν έβλεπε κάποια σχόλια αμέσως μετά το συμβάν, τα οποία έψεγαν τους αρμόδιους για την τηλεοπτική κάλυψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτούσαν το σόου να καλυφθεί εν είδει αγώνα πυγμαχίας. Γιατί ; Μα φυσικά για να μάθει, όπως υποστηρίζουν ο κόσμος, η κοινωνία, οι ίδιοι (;) το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Επικίνδυνα πράγματα… άλλωστε δεν έχει λησμονηθεί η  φωτογραφία, σε/στη γνωστή εφημερίδα, με τον  Π. Φύσσα να κείτεται αιμόφυρτος…

Εάν πραγματικά νιώθουν την ανάγκη και έχουν τη βούληση  να εκδιωχθεί ή να εκλείψει αυτό το σύγχρονο τάγμα εφόδου, ας πολλαπλασιάσουν τις δημόσιες αναφορές τους γι’ αυτό, ας υποστηρίξουν με πιο συστηματικό και ουσιαστικό τρόπο την απομόνωσή του και εν τέλει ας αναδείξουν οι ίδιοι, αν πιστεύουν ότι δεν είναι ήδη γνωστό, το πραγματικό πρόσωπο των μελών του.

Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν γνωρίζουμε το τι εστί Χρυσή Αυγή κι ότι χρειαζόμαστε ένα κοντινό πλάνο στη Βουλή για να το καταλάβουμε. Εκτός κι αν  θέτουμε την  εικόνα και το πλάνο ως τη μοναδική πηγή απόκτησης της γνώσης και της αντίληψης για την πραγματικότητα.

Ακόμα, όμως, και για τους θιασώτες της εικόνας , έχουν καταγραφεί δύο συμβάντα από το σόου τα οποία δεν γίνεται να  τους αφήνουν αδιάφορους. Το πρώτο αφορά  το μπουκάλι που εκσφενδονίζει ο «άγνωστος» για κάποιους Κασιδιάρης, το οποίο και μεταδίδεται από το κύκλωμα  της Βουλής, και το δεύτερο την αποχώρησή του.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι εν γνώσει των δύο αυτών εικόνων  κι απλά «γκρινιάζουν» επειδή δεν έγινε το κοντινό σε Δένδια-Κασιδιάρη…

– στο 1.14

Άρθρο του Γ.Π

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα