

Η ταφή του πρώην προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στη Σιγκαπούρη σε ηλικία 95 ετών, θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου σε μέρος που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία στη Χαράρε.
“Η σορός του αναμένεται το απόγευμα της Τετάρτης στη Ζιμπάμπουε. Η επίσημη νεκρώσιμη ακολουθία προγραμματίζεται το Σάββατο 14 του μηνός, η ταφή θα γίνει την (προσεχή) Κυριακή”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζορτζ Σαράμπα προσθέτοντας ότι ο τόπος της ταφής μένει να οριστεί από την οικογένειά του.
Η κηδεία θα τελεστεί στο Εθνικό Αθλητικό Στάδιο της Χαράρε, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κυβερνητικό υπόμνημα το οποίο εστάλη στις διπλωματικές αντιπροσωπείες.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο των εθνικών ηρώων, που είναι εθνικό μουσείο στη Χαράρε.
Και η πρώτη σύζυγος του Μουγκάμπε, Σάλι, έχει ταφεί εκεί όπου ενταφιάζονται οι πολίτες της Ζιμπάμπουε που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην πατρίδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.