Ζημιά ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το β’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Boeing

Ζημιά ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε η Boeing.

Τα αεροσκάφη 737 Max έχουν καθηλωθεί από τα μέσα Μαρτίου, ενώ δεν είναι σαφές πόσο διάστημα θα χρειαστεί μέχρι να μπορέσει η εταιρεία να βρει μια λύση που να ικανοποιεί τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο μεγαλύτερος σχεδιαστής αεροσκαφών στον κόσμο, δεν μπόρεσε να παραδώσει κανένα αεροσκάφος 737 MAX μετά από τις δύο θανατηφόρες συντριβές στην Αιθιοπία και την Ινδονησία κατά τις οποίες έχασαν τις ζωές τους 346 άτομα σε διάστημα πέντε μηνών.

Η Boeing αποκάλυψε, όπως μεταδίδει το newmoney.gr, ότι η εταιρεία δέσμευσε το ποσό των 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις αποζημιώσεις που θα χρειαστεί να καταβάλει σε αερομεταφορείς για τις καθυστερημένες παραδόσεις.

Οι επενδυτές μέσω τηλεδιάσκεψης ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο η Boeing σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή, να αποκαταστήσει την εικόνα της στο επιβατικό κοινό και να «μαζέψει» τις απώλειές της, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις καθυστερήσεις στον κινητήρα της General Electric Co σχετικά με τον τύπου αεροσκάφους ευρείας ατράκτου 777Χ.

Η Boeing δήλωσε ότι η πρώτη πτήση του 777X έχει πάρει παράταση μέχρι τις αρχές του 2020 λόγω των προβλημάτων στον κινητήρα που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα.

Σχετικά Νέα