

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι βασίζεται στην υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ό,τι αφορά την επιχείρηση ανοικοδόμησης της χώρας του μετά τη ρωσική εισβολή.
Είπε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, με τους οποίους συζήτησε τρόπους για την οικονομική στήριξη αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος.
«Όπως είναι φυσικό, επικεντρωθήκαμε στην ανοικοδόμηση – και σε ό,τι χρειάζεται να γίνει σε πολλές πόλεις και χωριά της Ουκρανίας που έχουν υποστεί δεινά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των κατακτητών», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε κτήρια και υποδομές της Ουκρανίας κατά τον πρώτο χρόνο της ρωσικής εισβολής, υπολογίζονται σε περίπου 135 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό κόστος της ανοικοδόμησης και της οικονομικής ανάκαμψης της Ουκρανίας από αυτόν τον πόλεμο εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 410 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία.
Μόνο για την επιχείρηση απομάκρυνσης των ερειπίων υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σχετικά Νέα
Γερμανία: Προβάδισμα της AfD σε δημοσκόπηση
Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) διατηρεί προβάδισμα σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου.
Απελευθερώθηκε μετά από 37 μέρες διασώστης που επέζησε από την πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση κατά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στη Γάζα
Ένας Παλαιστίνιος διασώστης που επέζησε από την πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση εναντίον ομάδας εργαζομένων στον.
Η Γαλλία προτείνει να εισαχθεί ένα «τέλος διαχείρισης» στα μικρά δέματα που μπορεί να πλημμυρίσουν την ευρωπαϊκή αγορά
Η Γαλλία πρότεινε να επιβληθεί από το 2026 ένα «τέλος διαχείρισης» σε κάθε μικρό.
Γερμανία: Δύο νεαροί «train surfers» βρήκαν τραγικό θάνατο όταν δεν πρόλαβαν να αποφύγουν γέφυρα
Δύο νέοι, 17 και 18 ετών, έχασαν τη ζωή τους πάνω στο τρένο S-Bahn.