

Δύο νέοι, 17 και 18 ετών, έχασαν τη ζωή τους πάνω στο τρένο S-Bahn που βρισκόταν εν κινήσει στο νοτιοδυτικό Βερολίνο. Οι δύο «train surfers» δεν πρόλαβαν να αποφύγουν γέφυρα κάτω από την οποία πέρασε ο συρμός.
Οι νεαροί «train surfers», είχαν ανεβεί πάνω στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο S1 και, λόγω λανθασμένης εκτίμησης, δεν πρόλαβαν να πηδήξουν στο έδαφος ή να ξαπλώσουν προτού η αμαξοστοιχία φθάσει στη γέφυρα, το χαμηλότερο σημείο της οποίας απέχει μόλις 30 εκατοστά από το υψηλότερο σημείο του συγκεκριμένου τρένου. Η ταχύτητα του τρένου ήταν 60 χλμ/ώρα. Ο ένας νέος σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε λίγο αργότερα στα βαρύτατα τραύματά του.
Εκπρόσωπος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) εξέφρασε τη «βαθύτατη θλίψη» του για το δυστύχημα και τόνισε ότι το «train surfing» είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και απαγορεύεται αυστηρά.
«Παρά τους σαφείς κανόνες και τις προειδοποιητικές πινακίδες, άνθρωποι όλων των ηλικιών εξακολουθούν, δυστυχώς, να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή άλλων ανθρώπων, με την απερίσκεπτη συμπεριφορά και την απροσεξία τους στις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις. Απαγορεύεται η είσοδος σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις! Όπου κινούνται τρένα, δεν υπάρχει χώρος για περιπέτεια», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Οι DB υλοποιούν εδώ και χρόνια προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης σε νηπιαγωγεία, σχολεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ ανάλογο πρόγραμμα, με σύντομα βίντεο, είναι διαθέσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η γραμμή ρεύματος ακριβώς δίπλα στις ράγες μεταφέρει 750 Volt συνεχούς τάσης. Η επαφή με την γραμμή μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και σοβαρά εγκαύματα», προειδοποιεί η εταιρία.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα 12χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά όταν, όρθιο πάνω σε βαγόνι, χτύπησε σε γέφυρα. Τον Αύγουστο του 2024 ένας 19χρονος τραυμάτισε μία γυναίκα, η οποία στεκόταν στην αποβάθρα, όταν εκείνος πήδηξε από την οροφή του τρένου. Όλα τα περιστατικά συνέβησαν στην γραμμή S1, η οποία συνδέει το βορειοδυτικό με το νοτιοδυτικό τμήμα του Βερολίνου.
Σχετικά Νέα
Δύο νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Rakuten Viber στην Αθήνα
Δύο νέες υπηρεσίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής της ως super app, ανακοίνωσε σήμερα η.
ΝΑΤΟ: Μόνιμο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Συμμαχίας θα δημιουργηθεί στην Νορβηγία βόρεια του Αρκτικού Κύκλου
Η πόλη Μπόντε της Νορβηγίας που βρίσκεται επάνω από τον Αρκτικό Κύκλο θα φιλοξενήσει.
Σκάνδαλο με το μεταλλικό Perrier: Οι παράνομες πρακτικές και η εμπλοκή του Μακρόν
Στο επίκεντρο ενός νέου σκανδάλου βρίσκεται η εμβληματική γαλλική μάρκα μεταλλικού νερού Perrier, ιδιοκτησίας.
Η ΕΕ ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Στόχος τα νέα τάνκερ φαντάσματα της Μόσχας
Η Ευρωπαϊκή Ενωση ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που θέτει ως.