

Οπρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι «δεν θα απαντήσει» στις προκλήσεις της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και ότι παραμένει έτοιμος για «διάλογο» με τη Μόσχα.
«Εξέφρασε τη βούλησή του να μην απαντήσει στις προκλήσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής» ανέφερε το Ελιζέ, κάνοντας λόγο για «τις τελευταίες προσπάθειες» προκειμένου «να αποφευχθεί μια μείζονα σύρραξη στην Ουκρανία».
Ο Μακρόν θα έχει την Κυριακή το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Την ίδια ώρα η Βαρσοβία είναι πρόθυμη να στείλει και άλλα αμυντικά όπλα στην Ουκρανία
Η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει και άλλον αμυντικό οπλισμό στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει την «επιθετικότητα» της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.
«Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε (την Ουκρανία) με επιπρόσθετα αμυντικά όπλα (…) που θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα του (ουκρανικού) εδάφους, των πόλεων, του λαού», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μόναχο, όπου μετείχε στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια.
Η Πολωνία έχει ήδη αρχίσει να εφοδιάζει την Ουκρανία με οβίδες όλμων, φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και άλλα πυρομαχικά.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.