Ζελένσκι: “Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ακόμη ζωντανός”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη (19/01) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, είπε ότι δεν είναι “απολύτως σίγουρος” ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ζωντανός και λαμβάνει αποφάσεις στη Ρωσία.

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά σε ποιον να μιλήσω και για τι να μιλήσω. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, που μερικές φορές εμφανίζεται με τη βοήθεια μιας τηλεοπτικής τεχνικής (chroma key), είναι πραγματικά αυτός”, είπε ο Ζελένσκι, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Το “Chroma key” είναι μια τεχνική οπτικών εφέ που χρησιμοποιείται για την αλλαγή του φόντου πίσω από ένα άτομο σε ένα βίντεο. Όπως αναφέρει η Kyiv Independent, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Πούτιν το χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών εμφανίσεων για να φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ασφαλή τοποθεσία.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έκανε ό,τι μπορούσε για να σταματήσει η σύγκρουση διπλωματικά, αλλά ότι αυτό δεν λειτούργησε. «Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν είναι ακόμη ειρήνη», είπε ο Ζελένσκι.

Απάντηση Πεσκόφ: “Η Ρωσία και ο πρόεδρος Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν”
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στο Κίεβο να συνειδητοποιήσει το συντομότερο δυνατό ότι η Ρωσία και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν.

«Είναι σαφές ότι η Ρωσία και ο Πούτιν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την τωρινή Ουκρανία και τον Ζελένσκι. Και είναι ξεκάθαρο ότι, από καθαρά ψυχολογική έννοια, ο Ζελένσκι θα προτιμούσε να μην είχε ούτε Ρωσία ούτε Πούτιν, αλλά όσο πιο γρήγορα το καταλάβει, τόσο πιο γρήγορα το ουκρανικό καθεστώς συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία και ο Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν τόσο το καλύτερο για μια χώρα όπως η Ουκρανία», είπε ο Πεσκόφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Είπε ότι οι απαιτήσεις της Ρωσίας θα ικανοποιηθούν «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» και όσο πιο γρήγορα ληφθούν υπόψη, τόσο πιο γρήγορα η Ουκρανία θα μπορέσει να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση, αναφέρει το Tanjug.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα