

Την οργίλη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η ενέργεια των Βρετανικών Αρχών, να μην προσκαλέσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα. Με δεδομένο ότι οι προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών ξεπερνούν τους 100, ενώ συνολικά οι παρόντες επίσημοι στην κηδεία αγγίζουν τους 2.000, ο Πούτιν δεν προσκλήθηκε εξαιτίας της αιματηρής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Είναι μια βαθιά, ανήθικη πράξη», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτηρίζοντας με τα παραπάνω λόγια την μη πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.
«Βλέπουμε αυτή την απόπειρα να χρησιμοποιηθεί μια εθνική τραγωδία, η οποία έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, για γεωπολιτικούς σκοπούς και για να πλήξει τη χώρα μας», δήλωσε ακολούθως η Ρωσίδα αξιωματούχος.
Στη συνέχεια η Μαρία Ζαχάροβα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, έτσι κι αλλιώς δεν σκόπευε να παραστεί στην κηδεία.«Προκαλεί έκπληξη ότι δεν έχει προσκληθεί κανένας ρώσος αξιωματούχος» επισήμανε ακόμη η Ζαχάροβα.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.