Ζαχάροβα: Η Ρωσία εξαναγκάστηκε να απελάσει τους τρεις διπλωμάτες της ΕΕ

Η Μόσχα εξαναγκάστηκε να απελάσει τρεις Ευρωπαίους διπλωμάτες καθώς παρευρέθηκαν σε παράνομες συγκεντρώσεις για την υποστήριξη του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα υπεραμύνθηκε την απέλαση τριών διπλωματών από Γερμανία, Πολωνία και Σουηδία καθώς συμμετείχαν σε παράνομες διαμαρτυρίες, λέγοντας ότι οι ίδιοι «όπλισαν» το χέρι της Μόσχας.

«Δυστυχώς, έπρεπε να αναλάβουμε δράση – πρακτικά εξαναγκαστήκαμε – και εκδιώξαμε διπλωμάτες από τρεις χώρες της ΕΕ για συμμετοχή σε μη νόμιμες διαδηλώσεις» σημείωσε την Κυριακή η κ. Ζαχάροβα, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι διπλωμάτες χαρακτηρίστηκαν ως «personae non gratae» (σσ: ανεπιθύμητα πρόσωπα) την Παρασκευή και διατάχθηκαν να αποχωρήσουν σύντομα, αφού το ρωσικό υπουργείο τους κατηγόρησε για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ της φιγούρας της Ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «προκλητικούς» τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε πως όλοι έχουν δικαιώματα και ελευθερία γνώμης, αλλά: «οτιδήποτε υπερβαίνει το νόμο, δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικό αλλά και επικίνδυνο».
Η καταδίκη Ναβάλνι σε φυλάκιση

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2021, δικαστήριο στη Μόσχα αποφάσισε να αντικαταστήσει την ποινή του Ναβάλνι με πραγματικό χρόνο στη φυλακή και ποινή 3,5 ετών για παραβίαση των όρων της αναστολής.

Λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που ο Ναβάλνι έχει ήδη περάσει σε κατ’ οίκον περιορισμό, η πραγματική ποινή θα είναι 2 χρόνια και 8 μήνες, όπως διευκρίνισε το αρμόδιο ρωσικό δικαστήριο στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα