ΥΠΠΟ: Η κυβέρνηση δρα πάντοτε με γνώμονα το όφελος των δημιουργών

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε «πλήρη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ» κατηγορεί το υπουργείο Πολιτισμού τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, μετά τη δριμεία κριτική του ΟΠΙ αναφορικά με την συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρει ότι η κυβέρνηση, «δρα πάντοτε με γνώμονα το όφελος των δημιουργών, οι οποίοι δεν χρειάζονται αυτόκλητους προστάτες».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΟΠΙ στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι η στελέχωση της επιτροπής έγινε με «επιλεκτικό διορισμό συγκεκριμένων μόνο μελών του τμήματος νομοθετικού συντονισμού του ΟΠΙ και με αγνόηση των πλέον γνωστών στο χώρο καθηγητών και καθηγητριών δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας».

Το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει εντελώς προσχηματικές τις κατηγορίες αυτές και απαντά ότι η επιτροπή, «συγκροτείται από έγκριτους και καταξιωμένους νομικούς, και περιλαμβάνει ολόκληρο σχεδόν το νομικό τμήμα του ΟΠΙ».

«Η νυν Διευθύντρια του ΟΠΙ έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος αντίστοιχης επιτροπής, όταν επανειλημμένως στο παρελθόν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει προβεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες, των οποίων στόχος είναι η επιστημονική πληρότητα των νομοθετημάτων», αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά Νέα