

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα από τη χούντα των συνταγματαρχών, έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Σαν σήμερα, πριν από 58 χρόνια, γράφτηκε μία από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ιστορίας της Πατρίδας μας.
Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη «πληγή» η «αιμορραγία» της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία, στην Κύπρο.
Το πραξικόπημα από τη χούντα των συνταγματαρχών εξελίχθηκε επί μία επταετία σε μεγάλες δοκιμασίες για τον ελληνικό λαό.
Η ελευθερία καταπιέστηκε βάναυσα, οι δημοκρατικοί θεσμοί «στραγγαλίστηκαν», η χώρα, που «γεννήθηκε» η Δημοκρατία βρέθηκε μετέωρη στην άβυσσο του δικτατορικού καθεστώτος και των απόλυτων περιορισμών των ανθρώπινων ελευθεριών.
Γι’ αυτό και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε την 21η Απριλίου και να σκεφτόμαστε με περίσσια υπευθυνότητα, όταν αποφασίζουμε για το μέλλον μας δίχως να παρασυρόμαστε από ανεύθυνες μειοψηφίες.
Για να θυμόμαστε πάντα, ότι δεν πρέπει να ξημερώσει ξανά μία τέτοια μέρα στην πατρίδα μας, που είναι ικανή να τη γυρίσει δεκαετίες πίσω. Για να κατανοούμε τις μέγιστες έννοιες και αξίες, που πηγάζουν από την Δημοκρατία και τα αγαθά, που μας προσφέρει με μεγαλύτερο αυτό της Ελευθερίας»
Σχετικά Νέα
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.