Υπουργείο Υγείας: Παράσταση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (‘Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά) καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 19.30, για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ
«Μέσα σε λίγα 24ωρα θρηνούμε 2 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας λόγω των ελλείψεων στο σύστημα υγείας. Μία 64χρονη στην Κω και μία 19χρονη στην Ν. Μάκρη δεν μεταφέρθηκαν έγκαιρα στο νοσοκομείο λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά στην Αττική με βάση τις καταγγελίες των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ενώ με βάση τον πληθυσμό απαιτούνται τουλάχιστον 100 ασθενοφόρα επιχειρούν μόνο 45-50 ενώ 30 οχήματα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης. Και στο ΕΚΑΒ οι
προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο όπως σε όλες τις δομές υγείας.

Η ΕΙΝΑΠ έχει αναδείξει πολλές φορές τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και την υγειονομική περίθαλψη συνολικά των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχει η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας
φροντίδας υγείας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση! Ζητάμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας και στο ΕΚΑΒ και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Δεν θα ανεχτούμε να κινδυνεύσουν και άλλοι συνάνθρωποι μας!»