Υπόθεση Siemens: Έρευνα για την παραγραφή των αδικημάτων από τον Άρειο Πάγο

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, σχετικά με την παραγραφή αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens.

Ειδικότερα, με αφορμή την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία κρίθηκε ότι οι αξιόποινες πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που τελέστηκαν μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου 2002 που βάρυναν τους 20 κατηγορούμενους στην υπόθεση της σύμβασης για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφη των αξιοποινων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορούμενους, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία, είτε λόγω αμφιβολιών, και για τις πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οι οποίες δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή με το σκεπτικό ότι δεν αποδείχθηκε ή δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για την παράνομη αύξηση της περιουσίας των στελεχών του ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα