

Υποχρεωμένα είναι πλέον τα ταξί να αναρτούν ειδική σήμανση, με την οποία οι πελάτες ενημερώνονται για τη δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.
Πρόκειται για ένα ειδικό αυτοκόλλητο στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του οχήματος, στο οποίο θα αναγράφεται στα ελληνικά και στα αγγλικά η υποχρεωτική πληρωμή με POS.
Η μή επικόλλησή του επισείει πρόστιμο 1.000 ευρώ για τον αυτοκινητιστή.
Ο κύριος Γάννης Γκόγκας είναι ένας από τους χιλιάδες οδηγούς ταξί που θα είναι πλέον υποχρεωμένος να τοποθετήσει το ειδικό αυτοκόλλητο με το οποίο θα ενημερώνει τους πελάτες του πως υποχρεούται να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής αλλά και να δέχεται πληρωμές μέσω POS.«Εγώ είμαι επαγγελματίας 43 χρόνια, θα πρέπει να το έχουμε διότι το ζητούν οι τουρίστες και δεν ξέρουν αν πρέπει να υπάρχει ή όχι. Εγώ προσωπικά για ώρα ανάγκης το έχω γράψει», λέει στην κάμερα του ΕΡΤNews
Αυτή είναι η σήμανση η οποία πρέπει να τοποθετηθεί στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του οχήματος γραμμένη και στα ελληνικά και στα αγγλικά: «Ο οδηγός υποχρεούται: Να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής. Να δέχεται πληρωμή με κάρτα. Ο πελάτης ΔΕΝ υποχρεούται: Να πληρώσει με μετρητά. Να πληρώσει, πριν λάβει τη νόμιμη απόδειξη».
Η παραγωγή του αυτοκόλλητου γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με δαπάνες από τον προϋπολογισμό της.
Αφότου παραλάβουν την ταμπέλα οι οδηγοί έχουν 3 εβδομάδες διορία για να την επικολλήσουν στο ΤΑΞΙ τους.
Σχετικά Νέα
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό πασχαλινό.
Πασχαλινές διακοπές: Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα και Πήλιο στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών – Ποιοι προορισμοί ξεχώρισαν
Ισχυρή τουριστική κίνηση καταγράφεται ήδη από το Πάσχα, με τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή σεζόν να.
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό.
Μεγάλη άνοδος στον αριθμό των διαθέσιμων Αirbnb στην Ελλάδα
Μικρή κάμψη κατέγραψε η ελληνική αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τελευταία.