Υπό πίεση το χρηματιστήριο Αθηνών

Συνέχεια πιέσεων και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες στη στήριξη των 615 μονάδων, με τους πωλητές μάλιστα να κυριαρχούν για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,81% στις 617,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.474,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,13% στις 298,01 μονάδες.

Πριν από μία εβδομάδα το ΧΑ φλέρταρε με τις 670 μονάδες και σήμερα παλεύει να κρατήσει τις τελευταίες στηρίξεις πριν έλθει στο κρίσιμο επίπεδο των 600 μονάδων, την ώρα μάλιστα που η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αυξημένο κίνδυνο πολύ αυστηρών μέτρων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Και μέσα σε αυτό το κλίμα, οι προσπάθειες του τραπεζικού δείκτη να κρατήσει τις 300 μονάδες φαίνεται να πέφτουν στο κενό, μετά από δύο ημέρες έντονης πολιορκίας από τους πωλητές.

Βέβαια, και το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν είναι διαφορετικό, με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν απώλειες, μετά την κατρακύλα των δεικτών της Wall Street χθες στο κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφώσει η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης. Η έξαρση των κρουσμάτων συνεχίζει να ανησυχεί τους επενδυτές καθώς φέρνει ολοένα και πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Ισπανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ των χωρών που συνεχίζουν να γνωρίζουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 2,23%, με τις Coca Cola, Φουρλή, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Λάμδα, Εθνική, Aegean, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Titan και Πειραιώς, με τον ΟΛΠ να μην έχει μεταβολή. Στον αντίποδα, βρίσκεται ο ΟΤΕ με το +1,26% που καταγράφει, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνει άνοδο 2%, με μικρό τζίρο.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα