

Yπό πίεση και σήμερα τόσο τα ελληνικά όσο τα υπόλοιπα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς εντείνεται η ανησυχία για το μέγεθος των απωλειών που θα υποστούν οι οικονομίες από την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού.
Στην ελληνική αγορά παρατηρήθηκαν και σήμερα ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να διατηρηθεί στο 1,27%, ενώ η ανοδικά κινήθηκε η απόδοση του 5ετούς στο 0,55%, από 0,485% και του 15ετούς ομολόγου στο 1,70% από 1,65%.
Αντίθετα, σημαντική ενίσχυση καταγράφουν τα γερμανικά ομόλογα με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν στο κατώτατο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 58 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 54 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,21% από 1,15% έναντι -0,67% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,88% από 1,79%.
Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται ελαφρώς το ευρώ, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1177 δολάρια.
Θετικά επηρέασαν το δολάριο τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών και για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν τη χθεσινή ημέρα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό νόμισμα επωφελείται από τον περιορισμό του επιτοκιακού πλεονεκτήματος που είχε το δολάριο έναντι του ευρώ.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1187 δολάρια.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.