ΥΠΕΞ: Τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας θα υποδεχτεί αύριο ο Ν. Δένδιας

Τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ, θα υποδεχτεί στην Αθήνα αύριο, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών στις 12:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας, όπως και κοινές δηλώσεις στον Τύπο στις 13:30.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η επίσκεψη αυτή, η δεύτερη του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου (είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021), έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και βεβαίως της επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα