

Η ΕΕ πρέπει να βρει τρόπους να σταματήσει τους ανθρώπους που φτάνουν στη Λευκορωσία και κατόπιν στα ευρωπαϊκά σύνορα τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπρίλιους Λαντμπέργκις .
Προσερχόμενος στο ΣΕΥ, στο Λουξεμβούργο σημείωσε ότι “οι μεταναστευτικές ροές δεν μειώνονται. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους πώς να τους σταματήσουμε”.
Προσέθεσε ότι “το σημερινό ερώτημα είναι τι εργαλεία χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία για να σταματήσουν την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού”.
“Ο Λουκασένκο και το καθεστώς του δεν σταματούν τις προσπάθειες να φέρουν περισσότερους ανθρώπους στα ευρωπαϊκά σύνορα” επισήμανε ο Λιθουανός Υπουργός Εξωτερικών.
Συμπλήρωσε ότι “χρησιμοποιούν νέες πτήσεις από έναν αριθμό χωρών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για να εξαπατήσουν ανθρώπους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΕ
Ένα από τα βασικά μέτρα που πρέπει να βρούμε είναι να δούμε πώς να σταματήσουμε τις πτήσεις προς το Μινσκ. Η ΕΕ έχει κάνει κάποια βήματα που αποδεικνύονται αρκετά χρήσιμα, σταματώντας τις πτήσεις από το Ιράκ, σταματώντας τις πτήσεις από την Ιορδανία και το Λίβανο. Αλλά υπάρχει ένας αριθμός νέων πτήσεων”.
Παράλληλα ανέφερε ότι “αυτό που βλέπουμε είναι πιθανή επανάληψη των γεγονότων του 2015. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική, αλλά οι πολιτικές επιπτώσεις, η πολιτική πίεση στην ΕΕ είναι αρκετά όμοια”.
“Πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό σε δύο πράγματα. Πρώτον, είναι οι κυρώσεις στον Λουκασένκο για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού , για την εξαπάτηση ανθρώπων φέρνοντάς του στα ευρωπαϊκά σύνορα. Δεύτερον πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε τις πτήσεις προς στη Λευκορωσία. Οι κυρώσεις στην Belavia είναι το ένα, το άλλο είναι ότι πρέπει να στείλουμε μήνυμα στις αεροπορικές εταιρείες που φέρνουν ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη Λευκορωσία και φέρνοντάς τους με σκοπό να μεταναστεύσουν ότι είναι στο ραντάρ της ΕΕ, ότι τους βλέπουμε κι ό,τι δεν είναι σωστό αυτό που κάνουν”, κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ποιους πλήττει κυρίως στην Ευρώπη ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ
Ο εμπορικός πόλεμος, που έχει εξαπολυθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιβαρύνει πολύ.
Γερμανία: Εκτός νόμου το εξτρεμιστικό «Βασίλειο της Γερμανίας» – Συνελήφθη ο «βασιλιάς», Πέτερ Φίτσεκ
Δεκατρία χρόνια μετά την ίδρυσή τoυ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα εκτός νόμου.
Βρετανία: Σύλληψη ενός 21χρονου για τη φωτιά στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ – Η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες
Ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ, ενώ.
Ο Σι Τζινπίνγκ εγκωμιάζει τις σχέσεις Κίνας – Λατινικής Αμερικής έναντι της αμερικανικής «παρενόχλησης»
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε σήμερα στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής να.