ΥΠΕΝ: Τι είπαν Σταθάκης – αντιπροσωπεία κατοίκων από το Μάτι

Με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων από το Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, και η γενική γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένα Κλαμπατσέα, στο πλαίσιο κινητοποίησης των κατοίκων έξω από το υπουργείο.

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με το ΥΠΕΝ έγινε σε καλό κλίμα, η επιτροπή κατοίκων κατέθεσε υπόμνημα προτάσεων. Συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις των θεμάτων δόμησης που ψηφίστηκαν σήμερα στη Βουλή για τις πληγείσες περιοχές, καθώς επίσης η αντιμετώπιση των ζητημάτων που ρυθμίζει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) για την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης περιοχής.

Το υπουργείο σημειώνει πως σε εξέλιξη είναι στοχευμένη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους δήμους και εκπροσώπους επιτροπών των κατοίκων, ώστε οι απόψεις τους να συνεκτιμηθούν και να ενσωματωθούν στην πρόταση της μελέτης του ΕΧΣ για τις περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Νέας Μακρής και Ραφήνας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

Όπως δηλώνει, το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση του ΕΧΣ είναι η προέγκριση της σχετικής μελέτης, η οποία θα εξεταστεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα