

Απάντηση στα fake news που συνεχίζει να κυκλοφορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της ψευδολογίας και είναι λυπηρό σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, να αναζητά μικροκομματικά οφέλη με αυτό τον κυνισμό.»
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του υπουργείου:
«Έξις δευτέρα φύσις. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της ψευδολογίας και είναι λυπηρό σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, να αναζητά μικροκομματικά οφέλη με αυτό τον κυνισμό.
Χθες, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών επέστρεψε στο «Δεν Πληρώνω» χαρακτηρίζοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής παράνομη. Σήμερα, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), υποστήριξε ψευδώς ότι το 99% των αυξήσεων στη χονδρική αγορά μετακυλίεται στους καταναλωτές.
Τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν για μία ακόμα φορά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του. Με τις επιδοτήσεις που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα επιβαρύνονται λιγότερο σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς με τα μέτρα στήριξης έχει ουσιαστικά μπει πλαφόν στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συνεχώς, οι οποίες έχουν υψηλότερες τιμές από την Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μονομερής εμπορική πολιτική των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Άραγε γιατί δεν έλεγε το ίδιο όταν επί δικής του διακυβέρνησης η ΡΑΕ ζητούσε στοιχεία από τους παρόχους ηλεκτρισμού για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς την περίοδο 2017 – 2018, που προκλήθηκαν από την ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα οικιακά, εμπορικά και αγροτικά τιμολόγια χαμηλής τάσης; Τότε η ρήτρα δεν ήταν παράνομη;»
Σχετικά Νέα
Σ. Ζαχαράκη: Στα 81 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός κοινών μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ με ξένα πανεπιστήμια
Την έγκριση των προσωρινών αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της.
Β. Κικίλιας: “Αλλάζουμε το πρόσωπο του λιμανιού του Πειραιά”
Με στόχο να αλλάξει ριζικά η εικόνα του λιμανιού του Πειραιά -του οποίου η.
Σ. Φάμελλος για δυστύχημα Τεμπών: Να μην υπάρξει μπάζωμα της αλήθειας, όπως στην προανακριτική με τον Τριαντόπουλο
Στις κινήσεις αναφορικά με το “σκάνδαλο” της Ομάδας Αλήθειας, αναφέρθηκε στην εισήγηση του στην.
Συμμετοχή Γ. Γεραπετρίτη στην άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Βαρσοβία
Ουπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μεταβαίνει την Τετάρτη (07/05) στη Βαρσοβία, όπου θα συμμετάσχει την.