Εντάξτε το παιδί στη μαγειρική. Ζητήστε τη βοήθειά του όταν μαγειρεύετε ή δοκιμάζετε νέες συνταγές και πάρτε το μαζί σας στα ψώνια ώστε να γίνει μέρος της διαδικασίας και να διαλέξει προϊόντα που του αρέσουν.
Σερβίρετε μικρές μερίδες. Η ποσότητα που χρειάζεται το παιδί εξαρτάται από την ηλικία, το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητας. Μέχρι να φτάσει τουλάχιστον 8 ετών, πρέπει να τρώει λιγότερο από έναν ενήλικα.
Προτιμήστε τα χαμηλά ή καθόλου λιπαρά. Είναι προτιμότερο να δίνετε στο παιδί γιαούρτι, τυρί και γάλα με λίγα λιπαρά. Οι μαθητές χρειάζονται μόνο το 1/3 των καθημερινών θερμίδων από τα λίπη τους. Αποφύγετε τροφές με πολλά κορεσμένα λίπη και προσφέρετε ποικιλία τροφών, όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και οι ελιές.
Να είστε ελαστική. Ένα παιδί έχει συνήθως ένα αγαπημένο φαγητό που μπορεί να θέλει να τρώει κάθε μέρα και μετά να αποφασίσει ότι το σιχαίνεται. Προσπαθήστε να μην το κάνετε μεγάλο θέμα, όσο και αν σας εκνευρίζει.
Μαγειρέψτε μαζί. Ένα παιδί που συμμετέχει στην προετοιμασία του φαγητού, είναι και πιθανότερο να το δοκιμάσει. Δείξτε του από μικρή ηλικία πώς να τρώει υγιεινά και τι να επιλέγει να φάει.
Μείνετε στα απλά. Δεν χρειάζεται να φτιάχνετε πολύπλοκα πράγματα με πολλά υλικά. Η απλότητα είναι το κλειδί και το παιδί θα εξοικειώνεται σιγά σιγά με όλες τις γεύσεις.
Πηγή: imommy.gr
Σχετικά Νέα
-
Ντ. Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες ειδικά στο γαστρεντερικό
Δισεπίλυτο γρίφο αποτελεί για τους επιστήμονες η αύξηση της εμφάνισης καρκίνου σε ηλικίες κάτω.
-
ΠΟΥ: Η ηπατίτιδα είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως
Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι την ημέρα μολύνονται από ιογενή ηπατίτιδα και η πρόοδος στην.
-
ΠΟΥ: Καμπανάκι για άμεσα μέτρα κατά της ηπατίτιδας που προκαλεί χιλιάδες θανάτους κάθε ημέρα
Οι ιοί της ηπατίτιδας εξακολουθούν να προκαλούν 3.500 θανάτους ημερησίως με τον αριθμό αυτόν.
-
Η μαύρη σοκολάτα και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας
Μελέτες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γεμάτη με.