Ξεπέρασε τις 600 μονάδες το χρηματιστήριο Αθηνών

Ξεπερνά τις 600 μονάδες το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, μετά από την απώλεια των επιπέδων στις 12 Μαρτίου, ακολουθώντας την έντονα ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που προκαλείται από την τάση κάμψης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 3,40% στις 606,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 3,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.482,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 5,82% στις 351,36 μονάδες.

Το ΧΑ σήμερα επιβεβαιώνει τη διάσπαση της αντίστασης των 583 μονάδων, ενώ διαπερνά και τα επίπεδα των 600 μονάδων, τα οποία είχε χάσει από τις 12 Μαρτίου. Σχεδόν ένα μήνα μετά, η αγορά ανακτά σταδιακά, και με πολλά εμπόδια, μέρος του εδάφους που έχασε στο δύσκολο μήνα της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, αν και ο δρόμος για την επαναφορά στα επίπεδα των 950 μονάδων που βρισκόταν στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου είναι μακρύς ακόμη.

Πάντως αυτό που περιμένει σήμερα η αγορά, τόσο εγχωρίως όσο και στην Ευρώπη, είναι το Eurogroup, στο οποίο και θα συζητήσει για ακόμη μία φορά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, αναφορικά με την Προληπτική Πιστοληπτική Γραμμή του ESM αλλά και τους όρους που θα διέπουν τα δάνειά του, με την προοπτική της αμοιβαιοποίησης του χρέους, μέσω ενός ευρωομολόγου, να μην υπάρχει στο τραπέζι, εξαιτίας της άρνησης της Γερμανίας και των Κάτω Χωρών.

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 6%, με την Eurobank και τη Motor Oil να είναι στο +5,2%. Άνω του 4% είναι η άνοδος σε Σαράντης, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Λάμδα, ενώ άνω του 3% σε Φουρλής, Coca Cola, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Η άνοδος σε Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ ξεπερνά το 2%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Titan, Aegean και ΕΧΑΕ.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα