Ξένα ΜΜΕ για Ελλάδα: Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να βγει κερδισμένος

Η Ελλάδα ελπίζει «να κεφαλαιοποιήσει την διαχείριση της κρίσης (του κορονοϊού) ανοίγοντας τα σύνορά της τον Ιούλιο», αναφέρει η εφημερίδα Guardian, σε ρεπορτάζ της για τις ευρωπαϊκές χώρες που προχωρούν σε κινήσεις ώστε να διασώσουν τον τουρισμό, που αντιπροσωπεύει μέρος του ΑΕΠ τους.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπου ένας στους πέντε εργαζόμενοι δουλεύουν στον τουρισμό. Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι δέχτηκε αριθμό ρεκόρ τουριστών, που άγγιξε τα 33 εκατομμύρια. Φέτος, οι ξενοδόχοι θα αισθάνονται ικανοποιημένοι αν την Ελλάδα επισκεφτεί το ένα τρίτο αυτών.

Με σχεδόν το 65% των ξενοδοχείων να είναι αντιμέτωπα με την χρεοκοπία, αναφέρει το δημοσίευμα, η χώρα σκοπεύει να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, το «σπάνιο success story», όπως χαρακτηρίστηκε τις προηγούμενες μέρες από τον Διεθνή Τύπο. Η Guardian τονίζει και πάλι πως η Ελλάδα αναδύθηκε ως μια από τις χώρες της Ευρώπης με τα λιγότερα κρούσματα, αφού επέβαλε γρήγορα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

«Αν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα ανοίξουμε και πάλι την 1η Ιουλίου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τις δηλώσεις του οποίου παραθέτει το βρετανικό δημοσίευμα.

Γαλλικά ΜΜΕ: Έπαινοι για την επιστροφή της Ελλάδας στη νέα κανονικότητα

Συνεχίζονται τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα των ξένων μέσων για την Ελλάδα, καθώς μετά τα ευμενή σχόλια για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού επαινούν τη χώρα και για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Πρώτη, η εφημερίδα Le Monde σκιαγραφεί την κατάσταση στο ρεπορτάζ με τίτλο: «Κορονοϊός: στην Ελλάδα, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ένα τεστ πριν από την τουριστική περίοδο».

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι «οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να συμμορφωθούν με τα προτεινόμενα μέτρα αποστασιοποίησης για να αποφευχθεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2».

«Για πρώτη φορά από τις 23 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία επιβλήθηκε ο περιορισμός στην Ελλάδα, οι διαχειριστές παραλιών, εστιατόρια ή μπαρ, που διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στις 515 ακτές της χώρας μπόρεσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, αυτό το Σαββατοκύριακο, νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω του καύσωνα με θερμοκρασίες, που πλησιάζουν τους 38 βαθμούς Κελσίου», σημειώνει η Le Monde.

Εκτενές ρεπορτάζ παρουσιάστηκε και σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού France 3 με θέμα τον τουρισμό.

Το κανάλι δείχνει το σχετικό επικοινωνιακό σποτ της πολιτικής προστασίας. «Οι Έλληνες γνώριζαν ότι αν πάνε στο νοσοκομείο θα είχαν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Μετά από χρόνια λιτότητας και δραστικές περικοπές, το σύστημα υγείας στην Ελλάδα ήταν σε άσχημη κατάσταση».

«Από την εποχή που η Ελλάδα ετέθη σε δημοσιονομική εποπτεία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, o προϋπολογισμός της ελέγχεται και είναι δύσκολο να ζητήσει ένα νέο δάνειο από την ΕΕ. Περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρυσι, τρεις φορές περισσότεροι από τον πληθυσμό της».

Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για τον τουρισμό. Οι Έλληνες περιμένουν την ευρωπαϊκή βοήθεια σε τουριστικό επίπεδο αλλά και οικονομικό και κυρίως λόγω της μεταναστευτικής κρίσης από τη ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» σχετικά με τις άθλιες συνθήκες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα