Ξεκινούν οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές του ΕΛΓΟ Δήμητρα

Ξεκινούν από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με την προθεσμία να εκπνέει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Για το νέο σχολικό έτος 2019-2020 θα λειτουργήσουν έξι Σχολές σε Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Κρήτη (Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου), Λάρισα, Μαρούσι Αττικής (Κτήμα Συγγρού) και Νεμέα.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε επτά ειδικότητες: Ξυλογλυπτική – Διακοσμητική Επίπλου (ΕΠΑ.Σ Καλαμπάκας), Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες (ΕΠΑ.Σ Κρήτης), Ζωοτεχνία, Αγροτικά Μηχανήματα (ΕΠΑ.Σ Λάρισσας), Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις – Αρχιτεκτονική Τοπίου (ΕΠΑ.Σ Αμαρουσίου) και Αμπελουργία – Οινοτεχνία (ΕΠΑ.Σ Νεμέας).

Το διδακτικό υλικό στις Επαγγελματικές Σχολές και η φοίτηση είναι δωρεάν, οι σπουδές διαρκούν δύο έτη, ενώ οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στους σπουδαστές παρέχεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.

Επιπλέον, οι απόφοιτοι που συμμετέχουν σε Προγράμματα Νέων Αγροτών μοριοδοτούνται, ενώ απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης, που είναι προϋπόθεση για τη συμμέτοχή τους.

Οι σπουδαστές συμμετέχουν σε επιμορφωτικές ημερίδες, σε κλαδικές εκθέσεις και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις, συμπληρώνοντας το γνωστικό τους πεδίο, ενισχύοντας τη σύνδεση των σπουδών τους με την αγορά εργασίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχετικά Νέα