

Τα εγκεκριμένα ξενοδοχεία που θα υποδεχτούν τους τουρίστες, θα μπορούν να λειτουργούν σε χωρητικότητα το πολύ μέχρι 50 τοις εκατό.
Ξεκινάνε και πάλι από τον Ιούλιο οι πτήσεις στα τουριστικά θέρετρα της Αιγύπτου
Οι γεωγραφικές περιφέρειες της Αιγύπτου που έχουν καταγράψει και τα λιγότερα κρούσματα από τον κορονοϊό, θα είναι εκείνες που θα δεχτούν πρώτες τις τουριστικές πτήσεις, ξεκινώντας από το μήνα Ιούλιο.
Αυτό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας, σε δηλώσεις του μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση της Ανώτερης Επιτροπής για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι.
Έτσι, περιοχές που αποτελούν παγκόσμια παραθεριστικά θέρετρα, όπως το διάσημο Σαρμ Ελ Σέιχ που πολλοί το προτιμούν για τις υπέροχες καταδυτικές εικόνες του, το Ντάχαμπ που αποτελεί παγκόσμιο κέντρο των ιστιοπλόων, η Χουργκάντα με τις μαγευτικές παραλίες και η μεσογειακή Μάρσα Ματρούχ με τα καταγάλανα νερά που θυμίζουν πολύ τα ελληνικά νησιά, θα ανοίξουν και πάλι από τον προσεχή μήνα τις πύλες τους στους τουρίστες, τους οποίους θα υποδεχτούν στα 155 ξενοδοχεία που ήδη έχουν πάρει το «πράσινο φως» για τους κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα που ακολουθούν και τα οποία προβλέπονται για την αποφυγή και τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.
Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος έχει αναστείλει τις διεθνείς πτήσεις της από τις 19 Μαρτίου σε όλα τα αεροδρόμια και σε εθνικό επίπεδο, με εξαίρεση μόνον τις ειδικά οργανωμένες πτήσεις επαναπατρισμού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.
Τα ήδη εγκεκριμένα ξενοδοχεία που θα υποδεχτούν τους τουρίστες, θα μπορούν να λειτουργούν σε χωρητικότητα το πολύ μέχρι 50 τοις εκατό.
Να σημειωθεί πάντως ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει πάρει και άλλα μέτρα για να ενισχύσει τον τουρισμό, απαλλάσσοντας τους τουρίστες σε πτήσεις τσάρτερ από τα τέλη βίζας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, που συμπίπτει με το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου. Επίσης, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα χορηγεί έκπτωση 50 τοις εκατό, στα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης για τα ναυλωμένα αεροσκάφη στις παραθεριστικές πόλεις της χώρας, ως ένα μέτρο ενίσχυσης των αεροπορικών εταιρειών.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.