Ξαφνικό sell-off στο Bitcoin – Σε χαμηλό τριών και πλέον εβδομάδων, κάτω από τα 22.000 δολ

Στα χαμηλότερα επίπεδά του εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες, κάτω από τις 22.000 δολ., υποχώρησε το Bitcoin, εν μέσω ενός ξαφνικού sell-off στα κρυπτονομίσματα που άρχισε στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Bitcoin “βυθιζόταν” από τα 22.738 δολάρια κάτω από 21.352 δολ. μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Νωρίτερα το πρωί, το γνωστότερο κρυπτονόμισμα κινείτο μεταξύ 21.500 και 22.000 δολ.

Η πτώση έρχεται λίγο μετά το σπάσιμο του φράγματος των 25.000 δολ. από το Bitcoin, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, που ακολούθησε το πρόσφατο ράλι στις μετοχές στις ΗΠΑ.

Το Ether, δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, υποχωρούσε από τα 1.808 στα 1.728 δολάρια, ενώ στη συνέχεια ανέκαμπτε ήπια. Λίγο μετά τις 9 ώρα Ελλάδος, υποχωρούσε περαιτέρω στα 1.695,90 δολ.

Η αιτία της πτώσης δεν μπορούσε να διευκρινιστεί άμεσα.

“Δεν επρόκειτο για κλασική πτώση – αστραπή, καθώς τα συγκεκριμένα assets δεν ανέκαμψαν άμεσα αλλά συνέχισαν να πέφτουν”, ανέφερε η Susannah Streeter, ανώτερη αναλύτρια στην Hargreaves Lansdown. “Φαίνεται πιθανό να επρόκειτο για αποτέλεσμα μιας μεγάλης συναλλαγής, εν τη απουσία άλλων εξωτερικών παραγόντων”.

Σύμφωνα με την ίδια, το Cardano εγκαινίασε την ξαφνική πτώση στα κρυπτονομίσματα, ακολούθησαν το Bitcoin και το Ether, ενώ στη συνέχεια στον “χορό” της πτώσης εντάχθηκε και το μικρότερο Dogecoin.

“Η αγορά φοβάται ότι κατευθυνόμαστε προς έναν χειμώνα για τα κρυπτονομίσματα”, κατέληξε.

Τα ψηφιακά νομίσματα πιθανόν να ακολούθησαν το “φρένο” στις αγορές μετοχών.

Το Ether έχει σημειώσει άνοδο άνω του 100% από τα μέσα Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια κομβικής σημασίας αναβάθμιση στο δίκτυο ethereum.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα