Wall Street: Απώλειες άνω του 1% για S&P 500, Nasdaq στη σκιά των εταιρικών αποτελεσμάτων

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοινώνονται αυτό το διάστημα.

Στο μεταξύ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed συμπεριλαμβανόμενης και της χθεσινής του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ που όλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την αυστηρή νομισματική πολιτική που θα οδηγήσει τα επιτόκια πάνω από το 5% και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2023, 42 εταιρείες στον S&P 500 έχουν εκδώσει αρνητικό outlook για τα κέρδη, σύμφωνα με τη Refinitiv. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό εταιρειών με αρνητικές προσδοκίες από τον ιστορικό μέσο όρο.

Περίπου το 69% των 297 εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει κέρδη τέταρτου τριμήνου μέχρι στιγμής ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και πολλοί αναλυτές μείωσαν τις προσδοκίες τους για το τρίμηνο εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία της οικονομίας. Λίγο πάνω από το 27% έχασε τις συναινετικές εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίμηνο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,61% ή 207 μονάδες στις 33.949 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 1,68% ή 203 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 11.910 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,11% στις 4.117 μονάδες.

Σημειώνεται 8 μετοχές στον S&P 500 κατέγραψαν υψηλό 52 εβδομάδων και τέσσερις από αυτές σημείωσαν ιστορικό υψηλό

Τοποθετήσεις αξιωματούχων

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει κι άλλες αυξήσεις επιτοκίων μπροστά της, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να διατηρήσει την περιοριστική νομισματική πολιτική για αρκετό καιρό ακόμη.

Η μετάβαση σε ένα επιτόκιο μεταξύ 5,00% και 5,25% “φαίνεται πολύ λογική άποψη όσον αφορά το τι θα χρειαστεί να κάνουμε φέτος για να περιορίσουμε τις ανισορροπίες μεταξύ προσφοράς και ζήτησης”, δήλωσε ο Γουίλιαμς, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Wall Street Journal, όπως μεταδίδει το Reuters.

Την άποψη ότι η μάχη για τον περιορισμό του πληθωρισμού μπορεί να είναι μακρά εξέφρασε ο αξιωματούχος της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ προσθέτοντας ότι η νομισματική πολιτική μπορεί να παραμείνει αυστηρότερη περισσότερο από το αναμενόμενο.

“Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τιμές των τροφίμων, της ενέργειας και της στέγης θα μετριαστούν φέτος”, είπε ο Γουόλερ συμπληρώνοντας ότι δεν βλέπει “σημάδια γρήγορης πτώσης”.

Στην αποκάλυψη ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του θεωρούν ότι για να διασφαλιστεί πως ο πληθωρισμός θα μείνει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια πρέπει να ανέλθουν στο 5% και “σίγουρα” ψηλότερα προχώρησε ο επικεφαλής της Fed της Μινεάπολις Νιλ Κασκάρι

Πρόσθεσε ότι εάν φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, τότε θα πρέπει να μείνουν εκεί για “μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Εταιρικά νέα

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Under Armour υποχώρησε κατά 0,25% παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τα ετήσια καθαρά κέρδη της.

Στο μεταξύ, με ισχυρή άνοδο 5,53 διαπραγματεύτηκε ο τίτλος της Uber η οποία ενημέρωσε ότι στοχεύει σε κερδοφόρο χρήση το 2023, αφότου ολοκλήρωσε το περασμένο έτος με εκρηκτικά κέρδη υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς λόγω ανάκαμψης της ζήτησης από την πανδημία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα