

Ο συντηρητικός βουλευτής Άλμπερτο Κόστα, πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Ελλάδα, πρότεινε ως μια λύση για την υπόθεση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, έναν μόνιμο δανεισμό τους στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την πρόταση του Βρετανού Βουλευτή, τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μπορούσαν να εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο ενός μόνιμου «δανεισμού» ενώ έδωσε και εναλλακτικές μορφές πολιτιστικής ανταλλαγής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο κύριος Κόστα, πρότεινε ανάμεσα σε αυτές, την ελεύθερη είσοδο των Βρετανών επισκεπτών στο μουσείο της Ακρόπολης και περιοδικές εκθέσεις ελληνικών αρχαιοτήτων στα Βρετανικά μουσεία.
Ο υπουργός πολιτιστικών υποθέσεων της Βρετανίας, έσπευσε να απαντήσει ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει έναν τέτοιο μόνιμο δανεισμό των γλυπτών.
Σχετικά Νέα
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ θα έχει την Πέμπτη ο νεοεκλεγείς καγκελάριος Μερτς
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει αύριο Πέμπτη ο.
Ζαχάροβα: Σημειώνεται πρόοδος στις σχέσεις με ΗΠΑ
Η αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία δεν είναι εύκολη,.
Νέα επιδρομή drones στο Πορτ Σουδάν – Στο στόχαστρο ναυτική βάση
Επιδρομή drones στοχοποίησε σήμερα τη μεγαλύτερη σουδανική ναυτική βάση, στο Πορτ Σουδάν (ανατολικά), ενημέρωσε.
Κίνα: Μαζικό πακέτο τόνωση της οικονομίας – Μείωση επιτοκίων, στοχευμένη στήριξη κλάδων
Ένα εκτεταμένο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας ανακοίνωσαν η Κεντρική Τράπεζα και οι χρηματοοικονομικές.