

Η Βρετανία προανήγγειλε σήμερα ότι θα χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία, που αφορά προμήθειες σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης συνολικής αξίας 2 εκατ. λιρών (2,3 εκατ. ευρώ) για τις πόλεις που τελούν υπό πολιορκία από τα ρωσικά στρατεύματα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης.
Η Βρετανία ανέφερε ότι περίπου 25 φορτηγά με ξηρά τροφή, κονσέρβες και νερό θα σταλούν οδικώς και σιδηροδρομικώς από αποθήκες της Πολωνίας και της Σλοβακίας στις πόλεις της Ουκρανίας που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.
«Οι ανάγκες στο έδαφος της Ουκρανίας είναι ξεκάθαρες, με τόσο κόσμο στις πολιορκημένες περιοχές εγκλωβισμένο σε υπόγεια χωρίς τρόφιμα και νερό», δήλωσε η Άλις Χούπερ, σύμβουλος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για ανθρωπιστικές κρίσεις. «Συνεργαζόμαστε με εταίρους στα σύνορα για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι βρετανικές προμήθειες ζωτικής σημασίας θα φτάσουν εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο, το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε.
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιους σε καταυλισμό σκηνών όπου.
FBI: «Τρομοκρατική» ενέργεια η επίθεση σε κλινική στην Καλιφόρνια
Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία ανέφερε χθες Σάββατο ότι διενεργεί έρευνα για την έκρηξη με.
Ο στρατός του Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, όπου.
Λιβύη: Νέα διαδήλωση με αίτημα να εγκαταλείψει την εξουσία ο πρωθυπουργός Ντμπάιμπα
Περίπου πεντακόσιοι Λίβυοι βγήκαν στον δρόμο χθες Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, απαιτώντας να.