

Η απώλεια του στρατιωτικού αεροσκάφους IL-22, το οποίο κατέρριψαν (μαζί με έξι ελικόπτερα) οι μισθοφόροι της Wagner κατά την διάρκεια της αποτυχημένης ανταρσίας στις 24 Ιουνίου «θα επηρεάσει αρνητικά τις ρωσικές αεροπορικές και επίγειες επιχειρήσεις», αναφέρεται στην τελευταία αναφορά των βρετανικών στρατιωτικών υπηρεσιών κατασκοπείας.
Το IL-22M στο οποίο είχε αναφερθεί αναλυτικά η ρωσική υπηρεσία του BBC, αποτελεί τμήμα μιας σχετικά μικρής μονάδας, αποτελούμενης από όχι περισσότερα από 12 αεροσκάφη, τα οποίο χρησιμοποιούνται ενεργά τόσο για την επιχειρησιακή διοίκηση το αεροπορικών επιχειρήσεων όσο και για την υποστήριξη των επικοινωνιών μεταξύ διάσπαρτων στρατιωτικών τμημάτων στο έδαφος.
«Αυτά τα αεροσκάφη ειδικού προορισμού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση των ρωσικών στρατευμάτων κατά την πορεία του πολέμου κατά της Ουκρανίας- υποστηρίζουν οι συντάκτες της αναφοράς.- Ως πολύτιμο κεφάλαιο τα κρατούσαν σε ασφάλεια στον ρωσικό εναέριο χώρο, μακριά από τα όρια στα οποία μπορούσε να στοχεύσει η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα».
«Σε μια βραχυπρόθεσμη προοπτική, το ψυχολογικό σοκ από μια τέτοια απώλεια μεγάλου αριθμού πληρωμάτων θα κλονίσει το ηθικό των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Σε μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική, δεν αποκλείεται η διοίκηση των Ρώσων να αναγκαστεί να μειώσει την ένταση των επιχειρήσεων, ώστε να εκτεθούν τα εναπομείναντα αεροσκάφη σε κίνδυνο», ισχυρίζονται οι συντάκτες της αναφοράς.
«Πιθανότατα, αυτό θα υπονομεύσει την ικανότητα της Ρωσίας να διοικεί και να συντονίζει τις δυνάμεις της, ιδιαίτερα τις περιόδους διεξαγωγής εντατικών επιχειρήσεων» καταλήγει η αναφορά.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.