

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα ασφαλείας μετά την «μη αδειοδοτημένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα» μιας εταιρείας με την οποία συνεργάζεται.
Η εν λόγω εταιρεία διατηρεί αρχεία με τα ονόματα, τις φωτογραφίες, τον μισθό και τον βαθμό αστυνομικών και εργαζομένων στην αστυνομία.
Η βρετανική εφημερίδα The Sun ανέφερε σε σημερινό της άρθρο ότι «κυβερνοεγκληματίες διείσδυσαν στο ηλεκτρονικό σύστημα» της εταιρείας που τυπώνει τις ταυτότητες και τα πάσα της αστυνομίας του Λονδίνου, της μεγαλύτερης στη Βρετανία.
Met police on alert after IT security breach https://t.co/hkCwMnXZCc
— The National (@TheNationalNews) August 27, 2023
Η Σκότλαντ Γιάρντ από την πλευρά της διευκρίνισε ότι οι ερευνητές συνεργάζονται με την εταιρεία για να εξετάσουν αν υπήρξε κάποιο κενό ασφαλείας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δεν είναι γνωστό πότε σημειώθηκε η κυβερνοεπίθεση ούτε ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από αυτή. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν είχε στη διάθεσή της προσωπικές πληροφορίες των εργαζομένων, όπως διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικούς αριθμούς ή οικονομικά στοιχεία.
Για την Ομοσπονδία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί περισσότερους από 30.000 αστυνομικούς, αυτό το κενό ασφαλείας θα προκαλέσει «απίστευτη ανησυχία και οργή» στους αστυνομικούς.
«Πρόκειται για μια απίστευτη παραβίαση ασφαλείας που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί», τόνισε ο Ρικ Πράιορ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές εβδομάδες αφού η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας παραδέχθηκε ότι από λάθος δημοσίευσε τα στοιχεία σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της –περίπου 10.000 αστυνομικών και άλλων εργαζομένων– , μεταξύ των οποίων το επώνυμο και τα πρώτα γράμματα του ονόματός τους, ο βαθμός τους ή ακόμη και η μονάδα στην οποία εργάζονται.
Η αστυνομία του Νόρφολκ και Σάφολκ παραδέχθηκε λίγο αργότερα ότι από λάθος διέρρευσε πληροφορίες για περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, ανάμεσά τους θύματα και μάρτυρες εγκλημάτων.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
WSJ: Εντολή Τραμπ για κατασκοπεία της Γροιλανδίας – Νέος γύρος έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Δανία
Νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Κοπεγχάχης μετά το δημοσίευμα πως οι αμερικανικές μυστικές.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η Ουκρανία παραβιάζει τα σύνορα σε Κουρσκ και Μπέλγκοροντ
Στρατεύματα από την Ουκρανία καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες να παραβιάσουν τα σύνορα στις περιφέρειες του.
Ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ’ είναι λάτρης του τένις και φίλαθλος των Σικάγο Καμπς στο μπέιζμπολ
Ο 69χρονος Αμερικανός Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, νυν Πάπας Λέων ΙΔ΄, εκλέχθηκε χθες (8/5) μετά.
Πάπας Λέων 14ος: Την Κυριακή 18 Μαΐου η λειτουργία για την ενθρόνισή – «Κάποιοι θεωρούν την πίστη κάτι παράλογο» είπε
Την πρώτη του Θεία λειτουργία ως ποντίφικας στην Καπέλα Σιξτίνα, με τη συμμετοχή του.