

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας κάνει λόγο περί συστηματικής προσπάθειας στρατολόγησης πρώην και εν ενεργεία πιλότων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας για να εκπαιδεύσουν κινέζους χειριστές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ως και 30 Βρετανοί χειριστές πιστεύεται πως εκπαίδευσαν πιλότους της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας έναντι γενναίας αποζημίωσης. Η στρατολόγηση δεν αφορά μόνο πρώην και νυν στελέχη της RAF, αλλά και της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Το υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε στους πιλότους να αρνούνται τις κινεζικές προσφορές.
Εξήγησε πως προσπαθεί να σταματήσει τη στρατολόγηση πρώην όσο και εν ενεργεία πιλότων.
«Λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσουμε τη συστηματική προσπάθεια να στρατολογηθούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία πιλότοι των ενόπλων δυνάμεων του ΗΒ για να εκπαιδεύσουν προσωπικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», συνόψισε εκπρόσωπος του υπουργείου.
«Όλο το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό υπόκειται ήδη στον νόμο περί Κρατικών Απορρήτων, και εξετάζουμε τη χρήση συμφωνητικών εμπιστευτικότητας για όλο το προσωπικό, ενώ ο νέος νόμος περί Εθνικής Ασφάλειας θα δημιουργήσει επιπρόσθετα εργαλεία για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης και αυτής», πρόσθεσε.
Η Κίνα επιθυμεί να εκσυγχρονίσει τον στρατό της και να μιμηθεί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες ταχείας εκτόξευσης. Υπήρχαν επίσης ενδείξεις ότι ήθελε να προσλάβει προσωπικό ελικοπτέρων ως εκπαιδευτές, δήλωσε δυτικός αξιωματούχος.
Μια αξιολόγηση των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε πέρυσι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ήθελε να ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έως το 2035 και να τον μετατρέψει σε στρατό «παγκόσμιας κλάσης» έως το 2049.
Σχετικά Νέα
Γάζα: Το τελευταίο νοσοκομείο που απέμενε για καρκινοπαθείς είναι εκτός λειτουργίας
Σταμάτησε πλέον να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινή επίθεση, το τελευταίο νοσοκομείο στη Λωρίδα της.
Το σύστημα υγείας «καταρρέει» στο Νότιο Σουδάν
Το σύστημα υγείας στο Νότιο Σουδάν, αντιμέτωπο με χρόνια υποχρηματοδότηση και το τελευταίο διάστημα.
Γουιάνα: Επιθέσεις ενόπλων στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
Οι αρχές της Γουιάνας έκαναν λόγο την Πέμπτη 15/5, για επιθέσεις «ενόπλων με πολιτικά».
Γάζα: Τουλάχιστον 120 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Η πολιτική προστασία καταμέτρησε 120 νεκρούς την Πέμπτη 15/5, από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην.