Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ξεκινάει σήμερα στις 6 το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει πως σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την υπόθεση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τότε θα την μετατρέψει σε συζήτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής. Τον λόγο αναμένεται να πάρει κι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Στην συνέχεια θα μιλήσουν οι βουλευτές κι οι υπουργοί, ενώ ο δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών αναμένεται για την Παρασκευή το βράδυ λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση έρχεται λίγες μόνο ώρες αφότου ο πρωθυπουργός, εξήγγειλε τα νέα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή. Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

Παράλληλα με τη συζήτηση στην Ολομέλεια, θα συνεδριάζουν και οι Επιτροπές. Τετάρτη και Πέμπτη θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος η ρύθμιση για τις 120 δόσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ,

Σχετικά Νέα