

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Σπύρου Λάππα, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική για την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») η αξιοποίηση των πληροφοριών από την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου.
Τη σχετική τροπολογία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.
Η κ. Κοζομπόλη τόνισε πως προτείνεται να υπάρχει υποχρεωτικά και ο έλεγχος και η άρση του τραπεζικού απόρρητου για τους υπόχρεους σε έλεγχο «πόθεν έσχες» και υπογράμμισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνση.
Ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.
Σχετικά Νέα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε καταστήματα των Εξαρχείων
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τις καταγγελίες.
Μενδώνη για Ανδρουλάκη: «Φαίνεται ότι δεν έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Κνωσό»
Απάντηση με αιχμές για όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή.
Άκης Σκέρτσος: Το ΠΑΣΟΚ προτρέχει να βγάλει συμπεράσματα για τα Τέμπη
«Τα κόμματα, οι πολιτικοί και η πολιτική έχουν ένα και μόνο, λόγο ύπαρξης: να.
Μητσοτάκης: Η Κλαυδία μας έκανε υπερήφανους
Σε ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.