Βουλή: Αλλεπάλληλες διακοπές στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Δεν λείπουν τα διαδικαστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, καθώς αλλεπάλληλες είναι οι διακοπές εξαιτίας της αδυναμίας τήρησης της καθιερωμένης σειράς των πρώτων ομιλητών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής ακολουθώντας αντιστρόφως την κοινοβουλευτικής δύναμη των κομμάτων πρώτη ομιλήτρια έπρεπε να είναι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ωστόσο δήλωσε κώλυμα και πως δεν μπορεί να μιλήσει πριν τις έξι το απόγευμα.

Μετά από διακοπή ολίγων λεπτών ξεκίνησαν τις ομιλίες τους οι αρχηγοί της Νίκης Δημήτρης Νατσιός και εν συνεχεία των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόταση του προεδρείου της Βουλής να αρχίσουν νωρίτερα.

Η επόμενη διακοπή έγινε λίγα λεπτά πριν την ομιλία του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, καθώς ο τελευταίος δεν μπόρεσε να ξεκινήσει την ομιλία του λόγω απουσίας του από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία ήταν ότι βρέθηκε σε κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν και δεν μπόρεσε να ανεβεί στον βήμα εγκαίρως. Η ομιλία του ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Όπως οι διακοπές δεν σταμάτησαν εδώ. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του, υπήρξε νέα διακοπή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, καθώς έπρεπε να συμφωνήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εάν θα παραχωρούσε τη θέση του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπερ και έγινε οπότε το λόγο έλαβε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα