

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ συζήτησε με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ για τη δυνατότητα προμήθειας της Βουλγαρίας με επιπλέον ποσότητες αζερικού φυσικού αερίου, πέραν των προβλεπόμενων ποσοτήτων για τον νέο διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το κέντρο Τύπου του υπουργικού συμβουλίου. Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες για πιθανές νέες προμήθειες, όπως κατεστη σαφές κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ του Βούλγαρου πρωθυπουργού και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν. Πέτκοφ και Αλίεφ είχαν διμερή συνάντηση και δείπνο εργασίας την Πέμπτη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπακού, ο Πέτκοφ είχε συνάντηση με Αζέρους εκπροσώπους των επιχειρηματιών που διατηρούν εμπορικές σχέσεις με βουλγαρικές εταιρίες και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα έργα τους. Σημειώθηκε επίσης ότι ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν νέες ευκαιρίες για την εξαγωγή χημικών λιπασμάτων από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και την εισαγωγή τροφίμων και αιθέριων ελαίων για καλλυντικά από τη Βουλγαρία.
Οι αντιπροσωπείες του Βουλγαρο-Αζερικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό Πέτκοφ για την υποστήριξή του στον διορισμό του Επίτιμου Προξένου της Βουλγαρίας ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ των εταιριών στις δύο χώρες.
Σήμερα, ο Πέτκοφ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος Αλίεφ συζήτησαν μια σειρά κοινών οικονομικών ευκαιριών στους τομείς της γεωργίας, των χημικών λιπασμάτων, των κατασκευών, της άμυνας και της τεχνολογίας της πληροφορίας.
“Η Βουλγαρία θα ανοίξει σύντομα επίτιμο προξενείο στο Αζερμπαϊτζάν. Είναι καιρός η μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας να γίνει πραγματική γέφυρα για στρατηγικά οικονομικά έργα και πιο σημαντική ενεργειακή διαφοροποίηση”, έγραψε ο Πέτκοφ.
Ο Πέτκοφ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν στις 21 και 22 Ιουλίου.
Σχετικά Νέα
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.