

Ο Παύλος Πολάκης “ιδανικά θέλει να ξαναζήσει την κομμουνιστική ανταρσία και τη σύγκρουση εκείνης της εποχής, γι’ αυτό και μιλάει με αυτή την ορολογία”, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος σε χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.
Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, για τη φράση του κ. Πολάκη ότι “τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς από την πρώτη”, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι “προφανώς δεν έστησαν καλά τη σκευωρία την πρώτη φορά και θα την πετύχουν τη δεύτερη” και την απέδωσε στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι στις ώριμες δυτικές Δημοκρατίες κανείς ποτέ δεν παίρνει όλη την εξουσία γιατί υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα, όπως ο Τύπος που ελέγχει την εξουσία, το Κοινοβούλιο που διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό και οι Ανεξάρτητες Αρχές, ακριβώς για να μη συγκεντρώνει κανείς την απόλυτη εξουσία.
Όπως είπε, “υπάρχει ένα κομμάτι, δυστυχώς όχι μικρό στο χώρο της Αριστεράς και κυρίως της Αριστεράς που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του ’44 και του ’45-’49, γι’ αυτό και οι συχνές αναφορές στον Βελουχιώτη, γι’ αυτό και οι χαρακτηρισμοί δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού”.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.
Ν. Δένδιας: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη – Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε
«Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε, με.