

Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16 Μαρτίου 2025 σε νυχτερινό κλαμπ της πόλης Κότσανι στην Βόρεια Μακεδονία.
Όπως ανακοίνωσαν σήμερα (17.04.2025) οι αρμόδιες αρχές στη Βόρεια Μακεδονία, ένας ακόμη άνθρωπος που είχε τραυματιστεί στην φονική πυρκαγιά, έχασε την μάχη με την ζωή και κατέληξε, ανεβάζοντας στους 62 τον αριθμό των θυμάτων.
Το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησε πως ο 24χρονος ασθενής που κατέληξε νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου, στη Σερβία.
Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ιδιαίτερα, λόγω και δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) που είχε εισπνεύσει από τους καπνούς στη διάρκεια της πυρκαγιάς.
Οι εισαγγελικές Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας έχουν ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος περίπου 50 ατόμων που φέρονται να έχουν εμπλοκή στη λειτουργία του μοιραίου κλαμπ, το οποίο λειτουργούσε με πλαστογραφημένη άδεια και δεν τηρούσε τους όρους ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι το κλαμπ στεγαζόταν σε ένα παλιό κτήριο που παλαιότερα ήταν αποθήκη χαλιών. Το κτήριο είχε επιφάνειά 250 τμ. και είχαν στοιβαχτεί εκατοντάδες άνθρωποι.
Το μαγαζί αρχικά είχε χτιστεί ως στάβλος και δεν διέθετε κανένα μέτρο ασφαλείας. Δεν υπήρχε σύστημα πυρασφάλειας, ούτε επαρκής αριθμός πυροσβεστήρων, ενώ το κτήριο είχε εύφλεκτα υλικά.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Αυστραλός υπήκοος θα δικαστεί για «μισθοφορική δράση» σε περιοχή υπό κατοχή της Ρωσίας
Υπήκοος Αυστραλίας θα δικαστεί στα εδάφη της Ουκρανίας υπό κατοχή της Ρωσίας για «μισθοφορική.
-
Διακόπηκε απότομα η συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ μετά από λιποθυμία ανήλικου κοριτσιού
Το χθεσινό (18/4) τετ α τετ του Ντόναλντ Τραμπ με τους δημοσιογράφους στο Οβάλ.
Υεμένη: Στους 80 αυξήθηκαν οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε λιμάνι της χώρας
Οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον λιμένα στον οποίο βρίσκονταν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας στην.
Νιγηρία: Ένοπλοι δολοφόνησαν 17 ανθρώπους στην πολιτεία Μπένου
Ένοπλοι δολοφόνησαν 17 ανθρώπους στην πολιτεία Μπένου της Νιγηρίας, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (18/4) η.