Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιοδεύει σε εργοστάσια όπλων

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε περιοδεία σε εργοστάσια παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμούν. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα απεικονίζουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να επιθεωρεί εργοστάσια πυροβολικού και κα να πυροβολεί ακόμη και με ένα όπλο.

northkorea

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, το οποίο δημοσίευσε τις φωτογραφίες το Σάββατο, ανέφερε ότι οι εικόνες δείχνουν τον Κιμ να περιοδεύει σε εργοστάσιο παραγωγής ενός «συγκροτήματος πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος» και να δίνει «επιτόπου καθοδήγηση» σε εργαζομένους σε μια εγκατάσταση για «στρατηγικούς πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη».

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έρχεται εν μέσω μιας περιόδου αυξημένης έντασης στην κορεατική χερσόνησο και φαίνεται να είναι η τελευταία επίδειξη δύναμης από την Πιονγκγιάνγκ.

Τον Ιούλιο, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με δύο μοντέλα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) στο πλαίσιο των εορτασμών της ανακωχής του πολέμου της Κορέας, γνωστής ως Ημέρα Νίκης από την Πιονγκγιάνγκ, παρόλο που η σύγκρουση κατέληξε σε αδιέξοδο και η χερσόνησος διχοτομήθηκε .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα