Βόλος: Επιταγή 1.200 δολαρίων έφτασε σε 72χρονο με υπογραφή… Τραμπ

Ένας 72χρονος από τον Βόλο, προς μεγάλη του έκπληξη, έλαβε επιταγή 1.200 δολαρίων από τις ΗΠΑ με υπογραφή Ντόναλντ Τραμπ.

Όχι δεν ήταν κάποια φάρσα. Στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης, προϋπολογισμού δύο τρις. δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία, επωφελήθηκε και 72χρονος Βολιώτης, ο οποίος έλαβε την εν λόγω επιταγή 1.200 δολαρίων.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι επιταγές, στις οποίες απεικονίζεται το Αγαλμα της Ελευθερίας, έχουν την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού μέσω Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Πάνω από 100 επιταγές στην Αυστρία

Τις προηγούμενες ημέρες η είδηση ότι τα περιβόητα τσεκ δεν λαμβάνουν μόνο Αμερικανοί πολίτες, αλλά και Αυστριακοί είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στις στήλες των «παράξενων», περισσότερες από 100 τέτοιες επιταγές με την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ εξαργυρώθηκαν σε τράπεζες της Αυστρίας.

Εζησε το αμερικανικό όνειρο
Τι συνέβη με τον 72χρονο Βολιώτη; Ελαβε την επιταγή του τις προηγούμενες ημέρες μέσω των ΕΛΤΑ. Ο φάκελος στον οποίο εσωκλειόταν το τσεκ είχε το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν η αρμόδια διεύθυνση του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ανοίγοντας τον φάκελο, ο 72χρονος βρήκε διπλή επιταγή. Μία αντιστοιχούσε σε εκείνον και μία στην σύζυγό του. Πρόκειται για επιταγές ύψους 1.200 δολαρίων, που φέρουν την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου, οι οποίες στάλθηκαν σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες ως βοήθημα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

«Χρωστούσαμε και μας ήρθε… κουτί»

«Αυτά τα χρήματα μού ήρθαν κουτί! Ηταν δώρο. Χρωστούσαμε με τη σύζυγό μου ένα ποσό, το οποίο επιστρέψαμε και μας έχουν περισσέψει κιόλας για να καλύψουμε ανάγκες μας», είπε ο ίδιος μιλώντας στο taxydromos. Ο 72χρονος εξαργύρωσε την επιταγή του προ ημερών σε ελληνική τράπεζα. Συνολικά εισέπραξε 1.960 ευρώ μετά τη μετατροπή του νομίσματος και τις κρατήσεις που έγιναν.

Η αποστολή των επιταγών σε πολίτες εκτός Αμερικής φαίνεται να έχει γίνει μέσω του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης (του αντίστοιχου ΑΜΚΑ δηλαδή) για πολίτες που εργάστηκαν έστω και για λίγα χρόνια στην αμερικανική ήπειρο.

Μετανάστης στις ΗΠΑ από το 1970

Ο τυχερός Βολιώτης πήγε στην Αμερική το 1970 προκειμένου να εργαστεί σε θέση που του εξασφάλισε ο αδερφός του που ήταν οικονομικός μετανάστης στις ΗΠΑ σε εταιρεία αλουμινίου. Δέκα χρόνια διέμεινε και εργάστηκε στην Αμερική. Εκεί γνώρισε την σύζυγό του που έλκει την καταγωγή της από την Κάλυμνο, παντρεύτηκαν και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο, όπου έκαναν και δεύτερο παιδί.

Η οικογένεια διαμένει από τα τέλη του 1979 αρχές 1980 στον Βόλο, φαίνεται όμως ότι η δεκαετία της εργασιακής τους ζωής στις ΗΠΑ δεν σβήστηκε από τα προγράμματα τήρησης αρχείων των αμερικανικών αρχών. Μάλιστα ο Ν.Π. εξακολουθεί να λαμβάνει μικρό ποσό, περίπου 350 δολάρια τον μήνα ως σύνταξη για τη δεκαετία που εργάστηκε στις ΗΠΑ.

Σχετικά Νέα