Βόλος: Αρνητές και «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κρατούσαν 16 μαθητές μακριά από το σχολείο

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου ύστερα από στοιχεία που εστάλησαν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για 16 μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Οι κηδεμόνες των 10 αντιδρούν στα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ ένας φέρεται να ανήκει στους αποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Εισαγγελία Βόλου ζητά να διερευνηθεί ο χρόνος της απουσίας των μαθητών από τα σχολεία τους και οι λόγοι για τους οποίους δεν προσέρχονται. Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έξι είναι τα παιδιά από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Σκόπελο που δε φοιτούν στο σχολείο εξαιτίας κοινωνικών ή οικονομικών λόγων, ενώ ένα ακόμη παιδί λείπει λόγω κορωνοϊού. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, εννέα παιδιά απουσιάζουν από την αρχή της χρονιάς, πρόκειται για πέντε μαθητές δημοτικών σχολείων και τέσσερα παιδιά νηπιαγωγείων. Επιπλέον θα διενεργηθεί και κοινωνική έρευνα για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε “αρνητές” γονείς.

Απουσίαζε από τον Μάρτιο

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαθήτριας Δημοτικού που επέστρεψε στο σχολείο λίγο πριν ψηφιστεί η διάταξη αυστηροποίησης των κυρώσεων για τους γονείς που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ απουσίαζε από τις 10/5/2021, ημερομηνία που τα self test έγιναν υποχρεωτικά.

Οι γονείς της που φέρονται να ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έστειλαν στη διεύθυνση του σχολείου έγγραφη διαμαρτυρία με υπογραφή του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, επειδή αρνούνταν να αφήσει το παιδί να μπει στην αίθουσα χωρίς self test και μάσκα, καθώς και έγγραφο -και πάλι με την υπογραφή του ίδιου δικηγόρου- όπου αναφέρεται πως η μέτρηση των απουσιών είναι αντισυνταγματική.

Τονίζουν δε πως ανησυχούν για τα κρούσματα και δε συναινούν σε καμία ιατρική πράξη εντός σχολείου από τρίτο πρόσωπο καθώς και πως στην περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα στη σχολική μονάδα, το σχολείο είναι αυτό που φέρει την ευθύνη των απουσιών και όχι οι γονείς. Και για αυτή την περίπτωση η εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα