Βιταμίνη C: Το συστατικό για λαμπερή επιδερμίδα

Η βιταμίνη C είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία δεν μπορεί να παραχθεί από τον οργανισμό μας γι’ αυτό και χρειάζεται να την πάρουμε είτε μέσω της τροφής είτε κάποιες φορές μέσω συμπληρωμάτων. Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες την χρειαζόμαστε ακόμα πιο πολύ καθώς βοηθάει πάρα πολύ και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Γράφει η Ιωάννα Δαλαμαρίνη

Ωστόσο, πρόκειται και για ένα αρκετά δημοφιλές ενεργό συστατικό στο skin care καθώς συμβάλλει στην φωτεινότητα της επιδερμίδας, διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου, βοηθά στην μείωση των λεπτών γραμμών και στην ομοιομορφία του τόνου της επιδερμίδας.

Η πιο καθαρή μορφή βιταμίνης C είναι το ασκορβικό οξύ και για να μπορέσει να απορροφηθεί και να εισχωρήσει βαθιά στην επιδερμίδα θα πρέπει το ασκορβικό οξύ να βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση και χαμηλό pH. Στην αγορά, πλέον, υπάρχουν πολλά προϊόντα τα οποία περιέχουν παράγωγα της βιταμίνης C, τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά και ιδανικά για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Παρόλο που πρόκειται για ένα ενεργό συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην πρωινή και στην βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Αν χρησιμοποιηθεί το πρωί, σε συνδυασμό μαζί με την αντηλιακή προστασία , δημιουργεί ένα επιπλέον φίλτρο προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, γι΄αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν ωστόσο χρησιμοποιηθεί στην βραδινή ρουτίνα ομορφιάς η δράση της είναι πιο διαφορετική, καθώς λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης βοηθά στην ανάπλαση και αναδόμηση της επιδερμίδας και έχει έναν πιο διορθωτικό ρόλο στα σημάδια γήρανσης και στις δυσχρωμίες.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή είναι ένα αρκετά ευαίσθητο και ασταθές συστατικό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να οξειδωθεί πολύ γρήγορα και να αλλάξει η σύσταση του.

La Roche Posay, Pure Vitamin C10

 

Vichy Liftactiv Peptide-C

 

Frezyderm Antioxidant Vit C Velvet Concentrate Cream Booster

 

VERSION C 20% Velvet Cream Vitamin C

 

SkinCeuticals, CE Ferulic
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα