Βίντεο: Συνέλαβαν Αφροαμερικανό που ήταν… πράκτορας του FBI

Δύο λευκοί αστυνομικοί αποφασίζουν να συλλάβουν Αφροαμερικανό που κάθεται και απλά καπνίζει το τσιγάρο του – Όταν αποκαλύπτεται η ταυτότητα του συλληφθέντα οι άντρες της αστυνομίας χάνουν το χρώμα τους 

Κωμικοτραγικό βίντεο που αποτυπώνει τον ανησυχητικό βαθμό του ρατσισμού απέναντι στους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ κάνει από την Κυριακή τον γύρο του Διαδικτύου. Σε αυτό φαίνονται δυο λευκοί αστυνομικοί που αποφασίζουν να συλλάβουν Αφροαμερικανό ο οποίος κάθεται και απλά… καπνίζει το τσιγάρο του. Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι έχουν κάνει γκάφα καθώς ο συλληφθείς είναι…πράκτορας του FBI.

Το βίντεο δεν είναι γνωστό πότε κι από πού τραβήχτηκε. Το σημαντικό είναι ότι αποκαλύπτει μια «παράδοση» προκαταλήψεων απέναντι στους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί αρχικά μιλούν με τον άντρα ο οποίος τούς λέει ότι τον παρενοχλούν και στη συνέχεια τον απειλούν ότι θα τον συλλάβουν. Όταν εκείνος αντιδρά και μιλά για παρανομία, οι αστυνομικοί σηκώνουν τον Αφροαμερικανό με τη βία όρθιο και του δένουν τα χέρια πισθάγκωνα.

Όταν ακούγεται κάποιος να τους λέει «δεν ξέρετε πού έχει μπλέξει» εκείνοι δεν πτοούνται μέχρι τη στιγμή που βλέπουν στην πίσω τσέπη του παντελονιού του άντρα την ταυτότητά του.

Τότε σοκάρονται και χάνουν το χρώμα τους καθώς ο Αφροαμερικανός τον οποίο έχουν συλλάβει άδικα είναι πράκτορας του FBI.

Αμέσως η συμπεριφορά τους αλλάζει και του λύνουν τα χέρια. Ο πράκτορας σε κάποια φάση ακούγεται να τους λέει: «είστε οι πιο χαζοί καρ@@@δες στον κόσμο».

Σχετικά Νέα