Βίντεο: Διάσωση μεταναστών από ναυάγιο στη Μύκονο – Τρεις νεκροί και 12 αγνοούμενοι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 26/5, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου, από το Λιμενικό.

Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί δύο άτομα και έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», για παροχή συνδρομής σε σκάφος στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε σε βραχώδη ακτή δύο αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυκόνου.

Όπως ανέφεραν στις Αρχές, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος με ακόμα δεκαπέντε άτομα χωρίς σωστικό εξοπλισμό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον πλοίο και ιδιωτικά σκάφη, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α., ένα ελικόπτερο Sikorsky του Π.Ν καθώς και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Στην περιοχή έσπευσε και ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.), ενώ πρόκειται να επιχειρήσει και ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 BF.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα