

Ανοδικά κινήθηκαν κερδοφορία και EBITDA, όπως έκανε γνωστό ο ΟΣΕ στα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε για τη χρήση του προηγούμενου έτους.
Συγκεκριμένα, το εταιρικό λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) για τη χρήση 2018 βελτιώθηκε θεαματικά σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, κατά 93%. Σε απόλυτο μέγεθος το EBITDA ανήλθε σε μόλις €-0,43 εκατ. έναντι €-6,11 εκατ. το 2017, αγγίζοντας πλέον, το επιθυμητό αποτέλεσμα (μηδενικό EBITDA), ήτοι μη ζημιογόνο λειτουργικό αποτέλεσμα.
Τα κύρια έσοδα από τέλη χρήσης υποδομής αυξήθηκαν κατά 11,4%. Επισημαίνεται ότι αναμένεται ο υπερδιπλασιασμός των εσόδων από το οικονομικό αντάλλαγμα της παραχώρησης εκμετάλλευσης του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής του Θριασίου Πεδίου και από την αύξηση των τελών με τη δήλωση δικτύου 2020
Η ρευστότητα, αν και ελαφρά μειωμένη κατά 7%, παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, επαρκής για την κάλυψη των εκροών που θα απαιτηθούν κατά την τρέχουσα και τις επόμενες χρήσεις.
Η συνολική μισθοδοσία της εταιρείας παρά την πραγματοποίηση προσλήψεων και μετατάξεων προσωπικού σε κρίσιμες για τον Οργανισμό ειδικότητες, οι οποίες κάλυψαν μερικώς το αποχωρούν προσωπικό, μειώθηκε κατά 0,96 εκατ. ευρώ ή 2,4%
Αξίζει να σημειωθεί πως τα επιμέρους μεγέθη της Κατάστασης Συνολικού Εισοδήματος της εταιρείας παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, καθώς ο Κύκλος Εργασιών σημείωσε άνοδο 10%, το Μικτό Αποτέλεσμα Εκμετάλλευσης ανέβηκε 2,6%, τα Έξοδα Διοίκησης μειώθηκαν 12%, ενώ τα Λοιπά Λειτουργικά Έξοδα Εκμετάλλευσης εμφάνισαν πτώση 16%.
Κλείνοντας, η ανακοίνωση του ΟΣΕ, τονίζει πως τα Αποτέλεσμα μετά από Φόρους ανήλθαν 72,9% και το Περιθώριο EBITDA κατά 93%.
Σχετικά Νέα
Άνω του 3% τα κέρδη του αργού στην εβδομάδα
Πάνω από 1% αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς η εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ.
Wall Street: Πτώση με φόντο τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας
Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, καθώς οι.
Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές – Σε νέα ιστορικά υψηλά ο DAX
Μικρά κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι ευρωαγορές στον απόηχο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Μεγάλης.
COSMOTE TELEKOM: Μεγάλος διαγωνισμός «Πάμε Άμπου Ντάμπι»
ΗCOSMOTE TELEKOM, Υπερήφανος Χορηγός της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, δίνει την.