«Βέλος»: Μάχη για να μη βυθιστεί το αντιτορπιλικό

Συντονισμένη επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα που έχει προκληθεί από τους θυελλώδεις ανέμους, στην πρύμνη του αντιτορπιλικού πλοίου «Βέλος»

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στη Θεσσαλονίκη και κατά συνέπεια η θαλασσοταραχή είχαν σαν αποτέλεσμα το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που είναι δεμένο στη Νέα Παραλία της πόλης περίπου από το 2019 να υποστεί ζημίες. Συγκεκριμένα έχει υποστεί ρήγμα στην πρύμνη του, στο σημείο που εφάπτεται στην προκυμαία, ενώ σήμερα γίνεται περαιτέρω εκτίμηση των φθορών.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών στο αντιτορπιλικό «Βέλος» – Καρέ καρέ η επιχείρηση από δύτες και ρυμουλκό (video)

Στο σημείο ήδη από χθες βρέθηκε ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να το κρατήσει ακινητοποιημένο, ενώ σήμερα βρίσκεται ένα ακόμη μεγαλύτερο ρυμουλκό για να το συγκρατεί.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ήδη πλήρωμα αδειάζει τα νερά, ενώ δύτης βούτηξε σήμερα (18/11), νωρίς το πρωί, στο Θερμαϊκό και στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει για τυχόν ζημίες από την κάτω πλευρά του αντιτορπιλικού, ενώ με ειδικό σχοινί έδεσε το πλοίο προκειμένου να ανυψωθεί. Παράλληλα ένα φορτηγό σηκώνει την πρύμνη που έχει μεγάλη ρωγμή και μπαίνει νερό.

Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί, αλλά ελαφρώς πιο εξασθενημένοι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, που έφτασαν και τα 10 μποφόρ.


πηγή:ertnews.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα