

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι βελγικές αρχές σε βάρος επτά ατόμων που είχαν προσαχθεί μετά από επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Βρυξέλλες και Αμβέρσα σχετικά με προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι συλληφθέντες είναι τρεις Βέλγοι, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος.
Ο ανακριτής της Αμβέρσας αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τους : Elias E.A. (2003, βελγικής υπηκοότητας), Sebastian B. (2003, βελγικής υπηκοότητας) Harun C. (1987 τουρκικής υπηκοότητας) και Vanessa B. (1999, βελγικής υπηκοότητας). Κατηγορούνται για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας, διάδοση μηνύματος με σκοπό την υποκίνηση σε διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τρομοκρατικό πλαίσιο. Όλοι οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν στις 3 Απριλίου 2023 ενώπιον του πρωτοδικείου της Αμβέρσας.
Στις Βρυξέλλες, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τους: Adam D (2004), ο Karim H. (2000), και οι δύο βελγικής υπηκοότητας και ο Sergey R. (2003, βουλγαρικής υπηκοότητας).
Ο Sergey R. και ο Karim H. κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας.
Ο Adam D. κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης και διάδοση μηνύματος με σκοπό την υποκίνηση σε διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος.
Όλοι οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν στις 3 Απριλίου 2023 ενώπιον του πρωτοδικείου των Βρυξελλών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μήνυση στη Google από το Μεξικό για τον «κόλπο της Αμερικής»
Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου.
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.