Βατόπουλος: Αυστηρότερα μέτρα, εάν δεν τιθασευτεί ο Covid

Τα κρούσματα θα μειωθούν αλλά το θέμα είναι με τι κόστος, υπογράμμισε ο καθηγητής

Να συζητηθεί αυστηροποίηση των μέτρων εάν δεν τιθασευτεί η πανδημία τώρα, συστήνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής υποατήριξε ότι, τις τελευταίες δύο μέρες υπάρχει μείωση στα κρούσματα, ωστόσο «η εξάπλωση του ιού στην χώρα ήταν μεγαλύτερη από ότι πιστεύαμε».

Τα κρούσματα θα μειωθούν αλλά το θέμα είναι με τι κόστος, υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τόνισε για ακόμα μια φορά ότι χρειάζεται πιστή τήρηση των μέτρων για να μειωθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού και υπογράμμισε ότι «εφόσον δεν μπορεί να τιθασευτεί η επιδημία τώρα, θα πρέπει να συζητηθεί αυστηροποίηση των μέτρων».

Όπως είπε υπάρχει μια μικρή επιπέδωση της καμπύλης, όπως τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα κρούσματα στην Εκκλησία ανέφερε πως «αρνητές της του ιού υπάρχουν παντού», ωστόσο όπως είπε «η επίσημη Εκκλησία έχει συνεργαστεί με το κράτος.

Θα προτιμούσα μεγαλύτερη συμμετοχή».

Σχολιάζοντας τις εικόνες από την Σερβία όπου πιστοί φιλούσαν το σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος απεβίωσε από κορωνοϊό, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι «τα σώματα των νεκρών από κορωνοϊό εξακολουθούν να είναι μολυσματικά».

Σχετικά Νέα