

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την άφιξή του στην Ρώμη και την συνομιλία του με τον Ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, έγραψε στο Telegram ότι «στον πόλεμο αυτό η Ιταλία συντάσσεται με την σωστή πλευρά, με την πλευρά της αλήθειας». «Κινούμεθα προς την κατεύθυνση της νίκης. Νίκη σημαίνει ειρήνη για την χώρα μας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την έναρξη της συνομιλίας της με τον Ζελένσκι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι η χώρα της, μαζί με τους συμμάχους, θα συνεχίσει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μέχρι να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία,με διακοπή των εχθροπραξιών από μέρους της Ρωσίας.
Η Μελόνι διαβεβαίωσε, επίσης τον Βολοντίμιρ Ζελέσκι ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει την αυστηρή εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την στιγμή που πρόκειται για ένα από τα κύρια μέσα, ικανά να βοηθήσουν να τερματιστεί η στρατιωτική επίθεση.
πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.