

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας έκανε απόψε την πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη με αντίπαλο την εθνική Αυστρίας, από την οποία ηττήθηκε με 3-1, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ΄ομίλου.
Τον αγώνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, “MRT”, η οποία έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων του EURO 2020 στη χώρα.
Παρά το γεγονός ότι η “MRT” χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βόρειας Μακεδονίας (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για “εθνική της Μακεδονίας” και αποκαλούσαν τη χώρα “Μακεδονία”.
Σε καμία περίπτωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έκαναν λόγο για “εθνική της Βόρειας Μακεδονίας” ούτε χρησιμοποίησαν τη νέα ονομασία της χώρας, “Βόρεια Μακεδονία”.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.